The sky is the limit!

Nieuws

31/08/2013
Geluk en ontgoocheling

Michèle is van begin deze week terug in Belgie na een 10 tal dagen vertoeven op het EK in Herning Denemarken waar geluk en ontgoocheling dicht bij mekaar lagen.

De eerste wedstrijddag verliep vrij vlotjes. De hoofdpiste, aan een soort beursdorp gelegen lag er de eerste dag vrij netjes en rustig bij. De talloze vlaggen en parasols bewogen nauwelijks daar de weergoden gunstig gezind waren. Saganne, de jonge merrie van Michèle kon zich perfect op haar werk concentreren wat resulteerde op een tweede plaats na De britse Sophie Wells.

Twee dagen later lagen de kaarten gans anders, het aanvankelijke kalme dorp op 10 meter van de wedstrijdring alsook de tribunes werden overstelpt van op en af lopende mensen. Een hevige wind stak de kop op waardoor men zich eigenlijk meer op het strand dacht te bevinden dan in een wedstrijdring met het logische gevolg dat de merrie eigenlijk vrij heet werd tijdens de proef en Michèle vrij teleurgesteld de ring moest verlaten. De laatste wedstrijddag bleek ook geen voltreffer, de algemene condities bleven dezelfde, enkel, Michèle stapte de merrie ietwat langer in de onrustige omgeving waardoor de merrie tijdens de Kür duidelijker meer gelaten was. Michèle besloot de merrie geen prestatie af te dwingen daar de doelstelling was ,Herning verlaten met een paard die opnieuw vertrouwen had in zijn ruiter. Ze toonden een proef zonder fouten noch hoogvliegers.

Moraal van deze uitstap : bij het starten van jonge paarden liggen geluk en ontgoocheling dicht bijeen...

Positieve noot: de merrie bewees over de kwaliteiten te beschikken om een waardige opvolger te worden van de Paralympisch kampioen FBW Rainman die vanop afstand het gebeuren meevolgde...