The sky is the limit!

Nieuws

19/02/2013
Michèle en Franco Dragone onderscheiden als Waalse Commandeurs

Michèle, die twee gouden medailles behaalde in Londen, en artistiek regisseur Franco Dragone zijn donderdag in Namen aangesteld tot Commandeur van Waalse Verdienste.

Natuurkundige François Englert, de theoreticus van het Higgsdeeltje en aanzien als kanshebber voor de Nobelprijs, de Zweedse zakenman Gérard de Geer en jurist Olivier De Schutter kregen eveneens deze eretitel. De onderscheidingen werden donderdag voor het tweede jaar op rij toegekend door Waals minister-president Rudy Demotte naar aanleiding van de Waalse Feesten.

Twintig vooraanstaanden kregen een lintje als Officier van de Waalse Verdienste, onder meer Eric Domb, voorzitter van Pairi Daiza en ex-voorzitter van de UWE (Union Wallonne des Entreprises), stamcelonderzoeker Cédric Blanpain, actrice Marie Gillain, operadirecteur Bernard Foccroule en de sporters Lionel Cox (olympisch zilver schieten in Londen) en Jean-Michel Saive (voormalig nummer 1 in het tafeltennis). Deze titel werd ook postuum toegekend aan de politici Michel Daerden (PS) en Albert Liénard (PSC). (JON STROUD)